KIKA KEUS

Kika Keus

KIKA

Op jonge leeftijd kreeg ik mijn eerste filmrolletje, van het een kwam het ander, ik rolde als het ware in het vak, werkte veel, afgewisseld met leren. En toch, miste ik iets, acteren alleen was ’t niet voor mij. Ik miste diepgang, écht contact met mensen, en wilde me meer nuttig maken, mensen verbinden met zichzelf en anderen.

Ik ging me meer en meer verdiepen in de psyche en alles wat ons vanbinnen remt of beweegt en vond onderweg bijzondere leermeesters op mijn pad. Ik wist meerdere disciplines met elkaar te verbinden en dat maakte dat ik 19 jaar geleden trainingsactrice werd.

Inmiddels werk ik nu ook als communicatietrainer en coach. Mede door mijn werk als trainingsacteur heb ik voelsprieten ontwikkeld m.b.t. de processen en interactie tussen mensen. Daarnaast schrijf en speel ik regie scenes/interactief theater op maat voor grotere groepen waarin herkenbare communicatieve dilemma’s op komische wijze getoond worden en het publiek tips kan geven en de scènes mag regisseren.

In de trainingen gaan we samen op zoek naar de kracht, de pareltjes die in ieder mens zitten. We gaan op zoek naar wat werkt en bouwen vanuit daar verder. Waarbij het experiment centraal staat en het elkaar gunnen om zonder oordeel iets nieuws te verkennen. Is in het proces een rollenspel dienstbaar dan zal ik als gesprekspartner het “lastige” gesprek voeren. Het kan ook zijn dat een andere werkvorm van toepassing is op de leervraag, dan zetten we die in. Samen puzzelen we om in het dialoog te ontdekken wat er echt gezegd dient te worden en ook, hoe we werkelijk naar de ander kunnen luisteren.

Meer over mij weten? Ga naar mijn LinkedIn profiel.

Back to top