JUUL VAN DEN BOOMEN

JUUL

JUUL

Eigenlijk heeft het gedrag van mensen me altijd al bezig gehouden. En al helemaal het gedrag van mensen die met elkaar iets te doen hebben, zoals een team of een groep.

In werkcontext vind ik dat vaak nóg interessanter. Want dan moeten er ook nog eens vaak met een team zakelijke resultaten waargemaakt worden. En, fascinerend genoeg,  loopt het soms als een trein, maar kost het in de praktijk vaak ook meer energie dan nodig. Echt zonde, want een groep van los zand of botsende eilandjes is funest voor de resultaten en voor de werkenergie!

Omdat ik zie hoeveel impact de kwaliteit van samenwerking en teamwork heeft op werkgeluk ben ik me hierin gaan verdiepen. Na 15 jaar als manager en management consultant ben ik in 2008 teamcoach geworden, met een specialisatie als werkgelukdeskundige.

Een specialisatie als werkgelukdeskundige, omdat het nu eenmaal zo is dat werken en samenwerken ons voor een groot deel definieert, of we dat nu willen of niet. Wist je dat je gemiddeld 90.000 uur van je leven op je werk doorbrengt?

Optimiser én Opteamiser dus…..Omdat we het elkaar (en onszelf!) ongewild, onbewust zo lastig kunnen maken en omdat zowel de resultaten als de mensen daar flink onder lijden. En omdat dat dus anders kan! Daarbij ga ik graag uit van alles dat er wél mogelijk is. Positieve Psychologie is daarbij een passie van me, omdat ik graag vanuit het motto werk:

From fixing what is wrong to building on what is strong.

Ik help weer potentieel te zien. Naar meer resultaat, gemakkelijker, mét meer energie! Door te helpen anders te kijken, anders te doen, anders te denken.

Zelf krijg ik de meeste energie van helpen te simplificeren, te focussen, te ‘ontkrampen’. Van zo bij te mogen dragen aan het vinden van andere, nieuwe mogelijkheden om hobbels en bobbels in te overwinnen. Daarbij werk ik vanuit de overtuiging dat de antwoorden vrijwel altijd al aanwezig zijn in de mensen in het team.  Soms is er alleen een beetje hulp nodig om mensen én teams uit hun tunnels en patronen te helpen halen om zo ruimte voor nieuwe mogelijkheden te creëren. 

Meer informatie over mijn ervaring kun je lezen nalezen via LinkedIn, of lees verder op mijn eigen website

Back to top