INGMAR KAPPERS

INGMAR

INGMAR

Je hebt vaak niet alle antwoorden en kunt niet alles uitdenken. Achteraf is het makkelijk praten. Dat is in gelijke delen frustrerend als bron van mogelijkheden. Zeker in verandering. Vaak weet je achteraf pas wat de beste interventie was en hoe je had moeten handelen. Kom je er gaandeweg achter dat je het anders aan had moeten pakken. Of doe je juist iets onverwachts wat goed lijkt uit te pakken.

Mijn kracht is samen te onderzoeken wat de essentie is van jouw opgave en welk verschil jij in de verandering kan maken. Daarbij help ik je op de brug te bouwen terwijl je er al op loopt. Je bent onderweg in de verandering, met één been in oud en één been in nieuw.  Ik werk vanuit een systeemgerichte blik.  Dat betekent: Hoe kun jij in interactie het verschil maken en invloed nemen? En wat is daarbij helpend en belemmerend? Welke spanningen zijn er? In jouzelf, jouw opgave en jouw omgeving. Hoe kun je hier in gaan staan en effectief worden? Zodat jouw gewenste verandering er ook echt komt èn beklijft.

Mijn liefde voor het vak ontstond al snel in mijn werkende leven. Ik was eigenlijk direct verwonderd over organisaties. Wat is dat eigenlijk, een organisatie? En wat maakt dat mensen daar iedere dag naar toe gaan en zich aan verbinden? En wat wil een organisatie dan als geheel? En wat voegt daar waarde in toe? Hoe geven organisaties betekenis aan de omgeving? En hoe krijg je dat in beweging of verandering? Welk proces past daarbij en is waardig?

Ik vond na mijn studie in het werken als veranderaar mijn roeping om met deze mooie vragen aan de slag te mogen. Als coach, trainer, verandermanager en als sparringpartner  voor management en directie.  Ik onderzoek al ruim 10 jaar samen met opdrachtgevers hoe we samen een brug bouwen naar nieuw. En welke concrete stappen daar aan bijdragen. Met onderzoekende en waarderende blik.

Meer informatie over mijn ervaring kun je lezen nalezen via LinkedIn, of lees verder op mijn eigen website

Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd

– Soren Kierkegaard- 

Back to top