TASTER TOPTEAMS!

WAAROM EEN TASTER

Een aantal jaar geleden kwam het idee bij ons op dat wij onze kennis en ervaringen die we opdoen in de verschillende organisaties breder willen delen. Hoe mooi zou het zijn dat meer leiders grip krijgen op de onderstroom in hun team of organisaties. Dat zij leren kijken vanuit het geheel én de delen, de systeemwetten leren kennen die ons allemaal beïnvloeden. Zodat zij samen met hun team(s) een afdeling, team of organisatie kunnen bouwen waar je zelf bij wilt horen. Zo zijn onze opleidingen ontstaan en we geven jou graag een kijkje in de keuken met deze workshop! 

WIE BEN JIJ

Jij:

 • Wil je professioneel ontwikkelen in het leiden en coachen van je teams.
 • Wil je leiderschap aanscherpen door te leren kijken en werken met de onderstroom.
 • Wil niet alleen kennis opdoen maar ook echt zelf ervaren wat groepsdynamiek met je doet. 
 • Bent je op zoek naar een plek die aansluit bij jouw leerbehoefte? 

WAT LEER JE

In de taster ondervindt je de kracht van de groepsdynamiek. Je leert hoe je de dynamiek kan herkennen in  jouw team. Je vult je rugzak met praktische interventies op de onderstroom. De trainers zelf zijn aanwezig voor vragen. Mis deze kans niet en kom zelf proeven en ervaren! 

Je leert:

 • Waarnemen vanuit de systeemdenken (driehoek) 
 • De dynamiek in een systeem  niet alleen persoonlijk te zien en jouw reacties op de dynamiek als informatie te lezen. 
 • Groepsdynamiek herkennen en de vaardigheden die een groep helpt ontwikkelen. 

Ervaringen van deelnemers

 • Systeemgericht Leidinggeven heeft voor ons veel betekend op het doorgronden van de redenen waarom een collega op een bepaalde manier kan reageren en hoe je hiermee om kunt gaan. Je leert interactief hoe je jouw informatieoverdracht kunt structureren en hierbij kunt bewerkstelligen dat iedere deelnemer zijn input levert en zich gewaardeerd voelt. Het werkt voor iedereen fijner en beter zonder ruis in de communicatie. Een dikke aanrader voor iedere manager.

  Sten van der Pennen, Manager Logistiek en Paul van Caulil, Manager Choco van Delicia B.V.

 •   Waarom deze opleiding aanvullend is, is omdat het niet blijft bij mooie verhalen over systemen, maar je echt helpt in de praktijk’

   Hoe de coaches werken is gestructureerd en transparant; walk the talk. Met veel humor en een schat aan ervaring en kennis’.

   Waar ik nu anders naar kijk is mijn eigen bijdrage in teams en groepen; ik evalueer niet meer in termen van goed gedaan – niet goed gedaan, maar meer in termen van bevorderende/belemmerende acties t.o.v. het doel van de bijeenkomst. Dat is een hele opluchting voor een perfectionist.’

  Barbara Takacs, trainer/coach

 •  

  Deze training heeft me geleerd dat gedrag nooit alleen maar persoonlijk is maar steeds ook iets zegt over het systeem. Dat was voor mij een grote eye-opener, waardoor ik nu met een ruimere en mildere blik kan kijken naar anderen én mezelf en dit helpt me om tot effectievere vormen van gedrag te komen’

  Wilna de Koning, manager

 • Mijn ervaringen van de leergang TopTeams zijn zeer positief. Ik merk een zeer gedegen voorbereiding van de trainers. Zij brengen de concepten en ideeën op een boeiende wijze aan mij over. De interactie met de andere deelnemers ervaar ik als bijzonder. Het contact met de trainers en de deelnemers inspireert en ondersteunt mij in mijn ontwikkeling. Ik merk in de praktijk dat ik de verbinding met mijn teams en teamleden een nieuwe dimensie krijgt. Dat komt vooral omdat de insteek van TopTeams zo anders is dan wat ik gewend ben. Het geeft een nieuwe visie op hoe teams functioneren en wat er allemaal gebeurt in de teams en vooral ook binnen de teamleden en ertussen.

  John Wisse, managing partner 

TASTER TOPTEAMS!

Data

KOSTEN

Early bird prijs tot 26 aug: € 50,-  ( excl. BTW) 

Reguliere prijs vanaf 26 aug: € 75,- ( excl. BTW) 

VOOR WIE

Managers, teamleiders, coördinatoren, projectleiders, (agile- en lean) teamcoaches.

LOCATIE

Haarzuilens, je ontvangt alle gegevens na je inschrijving. 

TASTER TOPTEAMS!

INSCHRIJVEN

Back to top