Wilt u meer info?
Wilt u meer info?
Paula Nordhauzen
Ik ben enthousiast over communicatie, teamontwikkeling en zelforganisatie.
Tijdens een conferentie in Philadelphia in 2019 ontdekte ik Systems-Centered® Training als landkaart waarmee je naar groepen en naar je eigen gedrag kunt kijken. Met die systeembril ondersteun ik nu anderen en vooral organisaties in hun ontwikkeling. Dat doe ik als trainer, projectleider en coach voor organisatieontwikkeling. Samen met Peter Kunneman ben ik auteur van een Nederlandstalig boek over SCT in organisaties: Leve het Team. Groepsdynamiek: van boosdoener naar bondgenoot en ik ben SAVI® gecertificeerd trainer.
Mijn missie is om mensen dichter bij elkaar en (hun eigen) natuur te brengen, ook in hun leefomgeving en werk. Dat doe ik door het faciliteren van goede gesprekken, heldere samenwerk afspraken en dynamische processen. Zo komen organisaties tot leven en veranderen muren in deuren.
Kika Keus
Op jonge leeftijd kreeg ik mijn eerste filmrolletje, van het een kwam het ander, ik rolde als het ware in het vak, werkte veel, afgewisseld met leren. En toch, miste ik iets, acteren alleen was ’t niet voor mij. Ik miste diepgang, écht contact met mensen, en wilde me meer nuttig maken, mensen verbinden met zichzelf en anderen.
Ik ging me meer en meer verdiepen in de psyche en alles wat ons vanbinnen remt of beweegt en vond onderweg bijzondere leermeesters op mijn pad. Ik wist meerdere disciplines met elkaar te verbinden en dat maakte dat ik 19 jaar geleden trainingsactrice werd.
Inmiddels werk ik nu ook als communicatietrainer en coach. Mede door mijn werk als trainingsactrice heb ik voelsprieten ontwikkeld m.b.t. de processen en interactie tussen mensen. Daarnaast schrijf en speel ik regiescenes/interactief theater op maat voor grotere groepen waarin herkenbare communicatieve dilemma’s op komische wijze getoond worden en het publiek tips kan geven en de scènes mag regisseren.
In de trainingen gaan we samen op zoek naar de kracht, de pareltjes die in ieder mens zitten. We gaan op zoek naar wat werkt en bouwen vanuit daar verder. Waarbij het experiment centraal staat en het elkaar gunnen om zonder oordeel iets nieuws te verkennen. Is in het proces een rollenspel dienstbaar dan zal ik als gesprekspartner het “lastige” gesprek voeren. Het kan ook zijn dat een andere werkvorm van toepassing is op de leervraag, dan zetten we die in. Samen puzzelen we om in het dialoog te ontdekken wat er echt gezegd dient te worden en ook, hoe we werkelijk naar de ander kunnen luisteren.
Ingmar Kappers
Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts worden geleefd – Soren Kierkegaard
Je hebt vaak niet alle antwoorden en kunt niet alles uitdenken. Achteraf is het makkelijk praten. Dat is in gelijke delen frustrerend als bron van mogelijkheden. Zeker in verandering. Die bron ben ik verder gaan onderzoeken de afgelopen jaren en heb een manier gevonden om organisaties te helpen het verschil te maken. Om de frustratie om te zetten in plezier.
Dat verschil dat het verschil maakt, bevindt zich in de meeste organisaties in de complexiteit binnen of buiten de organisatie. Met die complexiteit speel ik samen met mijn opdrachtgever, we bouwen de brug terwijl we erop lopen. En steeds bewegen we weer een stukje verder.
De complexiteit van de wereld is steeds vaker voelbaar en steeds minder vaak maakbaar. Ik help organisaties om het verschil te maken in complexiteit met advies, training en begeleiding.
Ik heb daarvoor een theorie en methodiek ontwikkeld, gebaseerd op zo’n 16 jaar veranderkundige en interventiekundige benadering. In het kort gaat het daarbij om complexiteitsDOEN en dit wordt ook wel sensemaking genoemd. Meer hierover is hier te vinden!
Mijn inzet kent vele vormen, de meest bekende zijn advisering en opleiding. Als ervaren en veelzijdige verander- en interventiekundige kan ik zowel over passende structuur als over organisatiepatronen nadenken. Daarin kom ik ook het meeste tot mijn recht, in de variatie en diversiteit.
Mensen beschrijven me als:
- Slim en invoelend
- Scherp met humor
Mijn kracht:
- Samen tot de essentie van het vraagstuk komen
- Het verschil maken dat het verschil maakt.
Juul Boomen
Eigenlijk heeft het gedrag van mensen me altijd al bezig gehouden. En al helemaal het gedrag van mensen die met elkaar iets te doen hebben, zoals een team of een groep.
In werkcontext vind ik dat vaak nóg interessanter. Want dan moeten er ook nog eens vaak met een team zakelijke resultaten waargemaakt worden. En, fascinerend genoeg, loopt het soms als een trein, maar kost het in de praktijk vaak ook meer energie dan nodig. Echt zonde, want een groep van los zand of botsende eilandjes is funest voor de resultaten en voor de werkenergie!
Omdat ik zie hoeveel impact de kwaliteit van samenwerking en teamwork heeft op werkgeluk ben ik me hierin gaan verdiepen. Na 15 jaar als manager en management consultant ben ik in 2008 teamcoach geworden, met een specialisatie als werkgelukdeskundige.
Een specialisatie als werkgelukdeskundige, omdat het nu eenmaal zo is dat werken en samenwerken ons voor een groot deel definieert, of we dat nu willen of niet. Wist je dat je gemiddeld 90.000 uur van je leven op je werk doorbrengt?
Optimiser én Opteamiser dus…..Omdat we het elkaar (en onszelf!) ongewild, onbewust zo lastig kunnen maken en omdat zowel de resultaten als de mensen daar flink onder lijden. En omdat dat dus anders kan! Daarbij ga ik graag uit van alles dat er wél mogelijk is. Positieve Psychologie is daarbij een passie van me, omdat ik graag vanuit het motto werk:
From fixing what is wrong to building on what is strong.
Ik help weer potentieel te zien. Naar meer resultaat, gemakkelijker, mét meer energie! Door te helpen anders te kijken, anders te doen, anders te denken.
Zelf krijg ik de meeste energie van helpen te simplificeren, te focussen, te ‘ontkrampen’. Van zo bij te mogen dragen aan het vinden van andere, nieuwe mogelijkheden om hobbels en bobbels in te overwinnen. Daarbij werk ik vanuit de overtuiging dat de antwoorden vrijwel altijd al aanwezig zijn in de mensen in het team. Soms is er alleen een beetje hulp nodig om mensen én teams uit hun tunnels en patronen te helpen halen om zo ruimte voor nieuwe mogelijkheden te creëren.
Kim Plesman
Ik werk als coach, trainer en facilitator in organisaties. Ik begeleid professionals in hun ontwikkeling naar een meer vervuld, gelukkiger (werkend) leven. Ik combineer mijn expertise op het gebied van persoonlijk leiderschap, communicatie, mindfulness en compassie in sessies die inspireren tot transformeren. Hieronder lees je meer over mijn visie op bewust persoonlijk leiderschap.
“Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate.” ― C.G. Jung
Hoe je denkt, je voelt en je gedraagt wordt voor meer dan de helft van de tijd bepaald door automatische, vaak ineffectieve patronen. Zou je dingen anders willen doen maar vind je het lastig om te veranderen? Uit sommige onderzoeken blijkt zelfs dat onze onbewuste gewoontes 80% van ons leven sturen. Best belangrijk nieuws, als je je even voorstelt wat dat eigenlijk betekent. Als je wilt ontdekken wat dat betekent voor hoe je je werk doet, voor welk werk je doet, wat dat betekent voor hoe je samenwerkt en hoe je reageert op de wereld om je heen, je relaties en je gezondheid, ben je bij mij aan het juiste adres.
Als je verlangt naar meer regie, (be)grip, meer plezier en resultaat, bieden je onhandige, ineffectieve gewoonten in je gedrag een schatkamer aan mogelijkheden.
Ik doe niets liever dan vriendelijk bewust maken van wat je drijft en waar je naartoe wilt. Ik verhelder en breng zaken vlot tot de kern. In gesprek en ondersteund door oefeningen en werkvormen ondersteun ik je, zodat jij jezelf kan bevrijden van je belemmerende patronen. Ik bied je een combinatie van gesprekken gericht op inzicht, training om nieuwe vaardigheden te leren en versterken, en tools om in je dagelijks leven te gebruiken in je proces van verandering. Zodat je kunt gaan leven zoals jij wilt, met keuzes waar jij blij van wordt.
Mijn aanpak is professioneel, persoonlijk, onderzoekend, creatief en waarderend. Ik houd ervan om je een klein beetje op, en wakker, te schudden en samen te onderzoeken waar je enthousiast van wordt en hoe je daar kunt komen vanaf hier. Ik ben goed in het bedenken van kleine stapjes naar je grote doelen en loop graag een stukje naast je op dat pad.
Patricia Aerts
Ik werk graag aan de zin van samenwerken: het (weer) ‘wakker’ maken van potentieel van mensen in teams en organisaties. Door het versterken van leiderschap en het vrijmaken van brandstof in samenwerking – zodat je je doelen met (meer) gemak realiseert. Mensen in organisaties leiden vaak aan negatieve patronen. En zitten ‘vast’: ze zien ze zelf niet meer of weten niet meer hoe die te keren. Die patronen leiden tot het weglekken van energie zodat doelen niet meer bevredigend worden gehaald en de echte zin in samenwerken steeds verder zoek raakt.
Als expert op het gebied van groepsdynamiek en systeemontwikkeling, leiderschap en teamcoaching put ik uit deze domeinen bij trajecten voor organisatie-ontwikkeling. Mijn kracht zit in de combinatie van het ontwerpen van impactvolle verander-interventies en echt met de klant samenwerken. Daarnaast heb ik een heldere blik in mijn analyse, kom ik tot de kern in mijn begeleiding, communiceer ik zorgvuldig en betrouwbaar.
Mijn kennis, ervaring en liefde voor het vak bouwde ik in de afgelopen 25 jaar op. Daarnaast heb ik veel geleerd door juist letterlijk met ‘mijn voeten in de klei’ te staan. Ik heb oa als manager HR bij een fusiegemeente en als manager bij de Baak ervaring opgedaan met zgn ‘leidinggeven aan professionals’ en met hoe hardnekkig het soms is, om in een organisatie ‘dingen voor elkaar te krijgen’. Die ervaring maakt mede dat mijnmanier van begeleiden en ontwerpen van ontwikkeltrajecten vaak goed aansluiten bij de realiteit in een organisatie.
Meer weten?
Patricia@top-teamwerk.nl