BARBARA TAKACS

BARBARA

BARBARA

Barbara Takacs studeerde toegepaste sociale psychologie aan de UvA (1997) en ging daarna vol jeugdig enthousiasme aan de slag als gedragstrainer. In de eerste jaren maakte zij vele vlieguren voor verschillende trainingsbureaus en leerde zo het vak. Rechercheurs, vrouwelijke ambtenaren, talenten en managers uit allerlei sectoren kwamen voorbij om hun vaardigheden op te poetsen. Na een aantal jaren kwam de nadruk minder op vaardigheid en meer op zelfkennis en persoonlijk leiderschap te liggen.

Sinds 2004 is zij zelfstandig trainer en coach en werkt zij samen met collega’s in verschillende netwerkconstructies. 

Barbara is een ervaren facilitator die vlot werkruimte kan creëren in grote en kleine groepen om veilig met elkaar aan de slag te gaan. Haar rol varieert afhankelijk van wat er nodig is: adviseur, trainer, coach, mediator of soms gewoon een frisse blik van buiten. De systeemgerichte blik en aanpak is onderdeel van haar manier van denken en werken.

Haar voorliefde gaat uit naar de wetenschap en de bevlogen mensen die er werken. De wetenschappelijke wereld is grenzeloos en het belang van leiderschap en management staat nog in de kinderschoenen. Het ontwikkelen van leidinggevende kwaliteiten van wetenschappers die leiding geven aan andere wetenschappers is hard nodig. Barbara coacht onderzoekers die een zwaardere bestuurlijke rol in de academie (gaan) vervullen en vaak leidinggevende ervaring en training missen.

Takacs&Verheijden ontwerpen en faciliteren maatwerkprogramma’s voor een handvol universiteiten in Nederland; zowel voor de wetenschappelijke staf als voor de professionele staf (beleidsadviseurs en managers). Vaak worden zij teruggevraagd voor coaching, strategiedagen of conflictbemiddeling.  Barbara verzorgt ook onderdelen in internationale programma’s. Soms bemiddelt zij in vastgelopen werkrelaties. Zij is mediator en gecertificeerd MBTI coach. 

Zij is ook initiator van de Pitstop voor Professionals, een train-de-trainer cyclus van en voor ervaren collega’s die elkaar elk kwartaal inspireren met nieuwe concepten en werkvormen. Haar bijdrage aan organisaties heeft dezelfde basis: van en met elkaar leren dichtbij de praktijk werkt. Geen ingewikkelde verhalen, maar het aanwezige potentieel goed benutten en in perspectief zetten.

Barbara woont in Haarlem met haar gezin en is vrijwilliger bij de Kindertelefoon.

Meer over Barbara weten? Ga naar haar LinkedIn profiel.

Back to top